Få det rigtige lys med LED pærer

Få det rigtige lys med LED pærer

Står du med en ødelagt glødepære i hånden og tænker over hvad du så skal vælge som pære, så er alternativet LED pærer. Det du skal overveje er hvilken type lys du ønsker at pæren skal give. Der findes både varmt lys, strømbesparende eller skal den gengive farverne helt nøjagtigt.

Strømbesparende kontra klar farve
Det du skal være opmærksom på når du vælger LED pærer, er hvordan farvegengivelsen skal være. Her er der nemlig en stor variation alt efter om man vælger en strømbesparende pære, LED pære, eller en halogenpære.
De gammeldags glødepærer var tæt på at ramme en perfekt gengivelse af naturligt dagslys, men der skal man være mere opmærksom når man vælger sine pærer. LED pærer giver dog stadig et flot lys, hvor de samtidig er mere strømbesparende.
Nogle mener at LED pærer ikke bør sættes op i hjemmet hvor der skal sættes fokus på noget, men teknologien er i dag så udviklet at det er svært at kende forskel på dem.

LED pærer er ved at overhale

LED pærer bliver hele tiden udviklet til et bedre produkt, så der går ikke lang tid førend at de kan give lige så flot og naturligt lys som halogenpærer.
Det er et spørgsmål om tid, da EU også helst ser at man benytter sig af LED pærer, hvilket kan medføre bedre vilkår for dem som producerer dem.

Hvilken pære skal man vælge?

I køkkenet er det vigtigt at der er god belysning og spot på områder, såsom der hvor skærebrættet skal ligge, da man helst vil undgå at skære sig i fingrene under madlavningen. Her kan man med fordel benytte sig af LED pærer, der også er strømbesparende. Dette er vigtigt for man skal kunne se om maden er fordærvet, eller om maden som man er ved at tilberede har fået den rigtige varme og derved farve.
det er derfor vigtigt at dine pærer har en RA værdi på minimum 90, da dette er et udtryk for hvor meget og hvor koncentreret lyset er.
På badeværelset kan du også med fordel vælge LED pærer, da det er et rum der bør godt oplyst. Vælg LED pærer af en god kvalitet, så det tænder hurtigt og giver et klart og forfriskende lys på dit badeværelse.