Nyt tag og nyt liv på huset

Nyt tag og nyt liv på huset

Et nyt tag er ikke bare et spørgsmål om, at det gamle er hullet, gammelt og slidt, at der strømmer regn ned i stuen, eller at I ikke er dækket ordentligt, og at kulde og frost siver ind i boligen og giver vandskader. Det handler også om økonomi, og hvor meget, I skal investere, når I skal have et nyt tag. Her får I nogle tips til at få lagt nyt tag på den bedste måde.

Nyt tag og nye materialer

Et nyt tag kan bestå af eternit, betontagsten, tegl og flere andre materialer. Hvis dit nuværende tag er lavet af et let materiale som eternit, bør du ikke vælge et for tungt materiale som tegl. En tommelfingerregel er, at hvis det gamle tag har fungeret godt, så vælg et tilsvarende eller lignende materiale. En gang imellem kræver det også, at du får lagt et af pap under, som kan fange sne, vand og slud. Det bør holde lige så længe som nyt tag på huset. Uanset hvad du vælger, er det en god idé at bede en tagekspert om gode råd, inden arbejdet går i gang. Det kan i sidste ende både spare jer for tid, kræfter og penge. Sidst, men bestemt ikke mindst, er I interesseret i en god løsning, som ikke bare ser pæn ud i morgen, men også om flere år. Så vælg gerne et nyt tag med en lang levetid. Så slipper du for at skulle tænke over nyt tag i mange, mange år, og det er da en fordel, der vil noget. Her kan du finde en tagekspert, som kan hjælpe, når du ønsker nyt tag: http://www.compara.dk/pris-nyt-tag

Nyt tag og nye omkostninger

Når I skal have nyt tag, kan det være svært at forudsige helt præcis, hvad det vil koste jer i kroner og ører. I betaler jo både for materialer, håndværkere og montering. Bed altid om tilbud fra flere håndværkere, så får I typisk også det bedste tilbud, og lad håndværkerne være eksperter i tage og facader. Så får I den bedste rådgivning og den sikreste løsning. I budgettet bør der også være plads til ekstraudgifter. Det er nemlig ikke altid, at planen holder helt. Man ved jo aldrig, hvad der kan ske, når der bliver lagt nyt tag. Det er en relativt kompliceret opgave, som har godt af kyndige hænder, men faktorer som vejr og vind kan også spille ind på arbejdet. Få derfor en så detaljeret kontrakt som overhovedet muligt. Så slipper I for ubehagelige overraskelser efterfølgende og kan glædes over løsningen i mange gode år.