Sushi ad libitum til dig som er sulten

Sushi er blevet en populær spise i Danmark. Den havde særligt sin fremvækst i 1990’erne i København, hvor det herefter har spredt sig til hele landet. Sushi ad libitum er en fantastisk måde at smage mange af de forskellige små sushi-stykker, man kan få. Det kan nemlig svært at vurdere, hvor meget sushi man i grunden kan spise. Mange sushirestauranter opererer med et koncept, hvor man krydser det af på bestillingssedlen, som man gerne vil have. Og hvis man ikke er mæt, kan man altid bestille mere.

Der findes typisk nogle forretter man kan starte med. Dette kunne for eksempel være forårsruller eller misosuppe. Herefter kan der mange steder vælges mellem et væld af sushi og maki med blandt andet fisk, kylling og grønt. Når du spiser sushi ad libitum, behøver du ikke at begrænse dig. Du har dermed rig mulighed for at smage på de mange forskellige fantastiske varianter af sushi.

Kort om sushiens historie

Oprindeligt var sushi en måde, hvorpå man kunne konservere rå fisk. Man pressede friske fisk mellem lag af salt og ris under tunge sten. Herefter lå det og gærede i op til et år. Derpå blev risen kastet bort, inden man spiste de konserverede fisk.

Selvom mange forbinder sushi med Japan, nævntes det faktisk allerførst i et kinesisk leksikon i det 2. århundrede. Men den moderne sushi vi kender i dag, opstod i begyndelsen af det 19. århundrede, da en japansk kok i Tokyo fik en god idé. Denne kok var den første, som serverede eddikesyltede ris, formet til en kugle og med en skive rå fisk på toppen. Dette kunne laves på få minutter, og blev solgt fra en mobil kiosk i Tokyo. Herfra gik det hurtigt. Successen blev hurtigt kopieret, og har udviklet sig eksplosivt. I dag er der utallige restauranter rundt om i verden, hvor man kan få sushi ad libitum.