Domain

Hvor skal du placere dit webhotel? I Danmark eller i udlandet?

Det er idag et rigtigt godt spørgsmål om man med fordel kan hoste ens hjemmeside i udlandet, hvis man har en Dansk side – spørgsmålet går meget på om det skaber upopularitet hos søgemaskinerne. Svaret er simpelt: ja – det er bestemt ikke godt at hoste din hjemmeside i udlandet.

Har du en amerikansk hjemmeside, som du gerne vil repræsentere for amerikanerne, ja se er det altså en god idé at finde et webhotel i USA. Det er faktisk blevet en mere og mere vigtig faktor hos fx Google, altså hvor henne dit webhotel er placeret. Derfor: skynd dig at få flyttet dit webhotel, såfremt du ikke allerede har gjort dette.

Hvorfor giver det mening at have et webhotel i det samme land som ens website? jo, rent logisk giver det faktisk meget god mening. Google vil gerne præsentere dem der benytter søgemaskinen for relevante resultater. Disse resultater skal Google altså finde ud fra en lang række faktorer, heriblandt har de altså valgt at tage hosting af webhotellet med. Det er jo netop en super indikator for hvor relevant hjemmesiden er, for det pågældende land.

Så budskabet i denne lille artikel er meget simpelt. Køb dit domæne i det land, hvor du ønsker at hoste dit website. Derudover skal du selvfølgelig sørge for at hoste dit website i det samme land. På denne måde kan søgemaskinerne se at din hjemmeside oprinder i det pågældende land/område.