Tellio

Tellio – Hardware hos Tellio

Tellio benytter sig af telefoner og terminaler fra Cisco, der er en af verdens førende leverandører inden for netværk. Processen ved et abonnement hos Tellio foregår umiddelbart i fire enkle trin:

  • Bestil online hos Tellio
  • Du får adapteren med posten fra Tellio
  • Tilslut adapteren
  • Tilslut telefonen

Hvad er Tellio – og hvem står bag?

Tellio er grundlagt i 2003 og har bygget virksomheden på at levere driftsikre ydelser på det meget konkurrenceprægede marked for bredbåndstelefoni. Det har fra begyndelsen været Tellios målsætning at forsyne hele det europæiske marked med deres løsninger inden for IP-telefoni – og visionen for Tellio er at det skal være gratis at tale i telefon. Bag Tellio står den norske koncern Telio, der betjener mere end 200.000 kunder i Skandinavien. Dun & Bradstreet har tildelt koncernen den højeste kreditvurdering (AAA). De ansatte, kunderne og finansielle investorer ejer Telio (herunder Tellio), der blev noteret på Oslo børs i 2006.

Støj på linjen hos Tellio?

Hvis svigermor er i den anden ende af telefonen kan det være en fordel med en svigtende forbindelse, men alligevel foretrækker de fleste af os en ren og støjfri telefonforbindelse. Mange forbrugere udviser en vis skepsis over for internettelefoni, netop pga. frygten for skrat og støj, der er voldsomt forstyrrende for enhver samtale. Tellio har, som sine konkurrenter, haft en udfordring i at kommunikere og dokumentere talekvaliteten for deres produkter. Det generelle billede er at teknologien efterhånden er så avanceret, at forbindelsens kvalitet er på niveau (eller bedre) i forhold til en almindelig fastnettelefon – og således også for Tellio.

Tellio i test

I 2006 og 2007 har Gallup kåret Tellio som ‘bedst i test’, med fokus på brugertilfredshed. Der har dog også været kritiske røster fra enkelte utilfredse kunder, men langt hovedparten af forbrugerne har taget meget positivt mod Tellio og deres bredbåndstelefoni.

Revolutionen for gratis telefoni ruller videre med Tellio

Tellio er sammen med Skype blandt de mest markante kræfter inden for den bevægelse, der tilbyder gratis telefoni. Som abonnent hos Tellio ringer man gratis til andre fastnettelefoner, mens opkald til det danske mobilnet i øjeblikket koster 89 øre/minut. Til forskel fra opkald fra mobiltelefoner er der ingen opkaldsafgift på bredbåndstelefoni fra Tellio (gældende for de private kunder hos Tellio).

IP-telefoni, internettelefoni og bredbåndstelefoni hos Tellio

Som bekendt har kært barn mange navne, hos Tellio veksler produktbetegnelsen mellem IP-telefoni og bredbåndtelefoni – enkelte steder kaldes det også internettelefoni. Referencer til voip henviser til samme produkt. Hos Tellio er man dedikeret til denne ene service – i modsætning til mange konkurrenter, som 3, Telia og TDC, der tilbyder et langt større produktudvalg.

Du kan besøge Tellio og læse mere om baggrunden, produkterne – og alt andet du vil vide om Tellio.