Butyl lister

Butyl lister er en fugemasse der bruges til tætningslister. Butyl lister er specielt egenet som tætningslister til metal konstruktioner, hvorfor butyl lister er bedre egnet til som tætningslister til metal konstruktioner end andre tætningsmaterialer er der flere grunde til.

Butyl lister udgøres primært af en blød klæbende form for butylgummi, som oftest bruges til tætning mellem plader, især metalkonstruktioner. Det specielle vil butyl lister er, at det er en af de eneste materialer, som effektivt og i mange situation med fordel,  kan anvendes som et alternativ til fugemasse, da butylmasse ikke flyder ud, når det komprimeres. Butylmasse et virkeligt kraftigt og holdbart produkt, hvorfor det bruges til tætning mellem plader, som ikke skal skille ad igen.

Ofte er der tale om metalplader, som indgår i en del af en større konstruktion. Når man arbejder med metal, så er det essentielt at de tætningslister til metal konstruktioner man benytter sig af, kan modstå et stort og tungt pres. Og det er netop i dette tilfælde man benytter butyl lister til tætningen.

Udover som tætningslister til metal konstruktioner, så bliver butyl lister ofte brugt i forbindelse med stålkonstruktioner, klima- og ventilationsteknik og andre high level konstruktioner, som kræver den højeste styrke, god resistance mod ældning, samt god UV-beskyttelse, da tætningslister ofte bliver benyttet udendørs.