Hofte- og albuekirurgi

Bliv klogere på albuekirurgi og hoftekirurgi – og lær om kuskefingre og tågænger

Bliv klogere på hvordan man kan hælpe tågængere og hvad kuskefingre egenligt er. Dertil kan du også lærer om hoftekirurgi og albuekirurgi.

Tågænger

En tågænger er defineret som et barn der altid går på sine tæer og dermed ikke kan stå på flad fod – en operation hvor man forlænger akillessenen kan få barnet til igen at gå normalt. Man kan operere en tågænger ned på akillessenen eller bag på skinnebenene. Her kan du klogere på hvad og hvordan operere en tågænger.

Kuskefingre

Kuskefingre er en arvelig sygdom. Det der sker er at bindevævet på håndfladen bliver stramt og dermed bliver fingerene krogede. Kuskefingre kan mere eller mindre aggressiv – Desværre er kuskefingre svær at behandle på en del målgrupper . Her kan du læse mere om behandling af kuskefingre elle dupuytren kontraktur som kuskefingre også kaldes.

Hofteoperation?

Hofteskolen og hovedet på lårbenet har en bruskoverflade som er glat. Det giver smerter når brusken mellem hofteskålen og lårbenshovedet bliver ujævn. Hvis painkillers eller træningsprogrammer ikke kan hjælpe må man sige at der er behov for et indgreb – her kommer hoftekirurgien ind – Hoftekirurgi kan her være vejen frem til at få smertefri led. Her kan du finde specialklinik specialiseret i hoftekirurgi.

Albuekirurgi

Stivhed, smerter eller nedsat bevægelighed i albuen kan ofte skyldes mange forskellige sygdomme f.eks. følger efter brud, overbelastning eller slidgigt. Tit og ofte kan en kompetent specialist i albuekirurgi fjerne eller reducerer smerten men også genvinde tabt bevægelighed. Der findes mange forskellige behandlinger inden for albuekirurgi lige fra indsætte ledproteser til kikkertoperationer. Her kan finde specialister i albuekirurgi.