Lamper skaber rum

Lamper og Loftslamper

Lamper er i dagens Danmark gået fra at være en nødvendighed til at være en sikker del af hjemmets indretning. Med indretningen menes at lamper i dag findes i så mange stilarter og designs, at der er noget for enhver smag og temperament.

I sidste ende er det dog lyset fra lamperne vi alle er ude efter, og her er der ingen lamper som slår den ellers så ordinære loftslampe. Til forskel fra gulvlamper eller vægmonterede lamper, leverer en loftslampe lys ovenfra, hvilket giver en meget mere bred kegle af lys som spreder sig over det enkelte rum som den her loftslampe nu og engang befinder sig i.

En loftslampe behøver dog nødvendigvis ikke være en af de kedelige lamper som hang over spisebordene i gamle dage, for i dag fås loftslamper i både det klassiske og gammeldags spisebordsdesign, i spot-udgaver og i mange andre designs som uden tvivl altid ville kunne finde en ejermand.

Ligesom med alle andre typer lamper, er det i dag vigtigt for ejerne at en loftslampe passer perfekt ind i eksempelvis stuens indretning, for selvom en loftslampe ikke nødvendigvis er det som man lægger allerførst mærke til i et rum, er det stadig den lysgivende kilde og før eller siden vil man bemærke det hvis bare én af de op til flere lamper i rummet ikke passer ind i resten af indretningen.